Objavljeno: 22.5.2018 10:00

Prihaja Red Hydrogen One

Že pred slabim letom smo pisali o napovedi podjetja Red, da pripravljajo Android telefon, sedaj pa so se v spletu že začela pojavljati prva poročila o sami napravi. Podjetje Red je sicer znano po izredno zmogljivih video kamerah, katerih cene presežejo tudi 50.000 dolarjev. 

Telefon ponuja vrhunsko strojno zmogljivost, primerljivo z drugimi tovrstnimi napravami najvišjega ranga, hkrati prinaša tudi nekaj videografskih posebnosti. Prva taka posebnost je zaslon, ki omogoča ogled 3D vsebin brez posebnih očal. Temu pravijo 4-view, na žalost pa je podjetje zaenkrat prepovedalo fotografiranje in snemanje te lastnosti (pravzaprav so kar prepovedali fotografiranje prednje stranice naprave), saj se na fotografijah (in videu) naj ne bi pravilno prikazalo delovanje. Sodeč po opisih naj bi bile 3D vsebine dobro vidne, tudi ob nagibanju naprave, pri proizvajalcu pravijo, da pripravljajo tudi pretočno storitev za tovrstne vsebine. Po besedah razvijalcev je pod zaslonom LCD še dodatna plast, ki ob vključitvi omogoča preusmeritev svetlobe v različne smeri.

Druga posebnost telefona je njegova modularna zasnova. Telefon sam po sebi sicer ni modularen, a ponuja možnost priklopa različnih dodatkov. Zadaj ima poseben vmesnik, preko katerega ga bomo lahko priključili na RED videokamere in druge dodatke – ko bodo ti seveda na voljo. Obljubljajo modul z razmeroma velikim tipalom (primerljivim s tistimi iz fotoaparatov DSLR) in možnost priklopa različnih objektivov (tudi Canonovih, Nikonovih, Fujijevih, itd). V takem sistemu bi bil telefon predvsem vezni člen, preko katerega bi vse skupaj upravljali in bi skrbel tudi za komunikacijo (denimo obdelavo fotografij in videa ter prenos v splet).

Cena telefona naj bi bila krepko čez tisoč dolarjev (verjetno tudi čez tisoč evrov), v prodajo naj bi prišel letos poleti - vsaj v ZDA.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji