Objavljeno: 12.6.2017 01:00

Xbox One X, najzmogljivejša igralna konzola doslej

Microsoft je na sejmu E3 uradno predstavil novo igralno konzolo iz družine Xbox, ki se po zmogljivosti uvršča na vrh ponudbe tovrstnih naprav. Xbox One X, doslej znan pod delovnim imenom »Scorpio«, je dovolj zmogljiv za prikaz iger v ločljivosti 4K ob 60 slikah na sekundo in s podporo za HDR. V prodajo pride novembra za ceno 499 dolarjev.

V novi konzoli se nahaja AMDjev namensko razvit procesor z osmimi jedri, ki deluje s taktom 2,3 GHz. Grafični procesor zmore procesirati s hitrostjo 6 teraFLOPS, zaradi česar ima Xbox One X kar 12 GB velik pomnilnik GDDR5 s frekvenco delovanja 1,17 GHz. Vgrajena je tudi optična enota Blu-ray s podporo za posnetke 4K, a je celota celo manjša od originalne konzole Xbox One.

Nove zmožnosti konzole bo Microsoft pospremil z novimi igrami, kot so Forza Motorsport 7, Metro: Exodus, Assassin's Creed: Origins, State of Decay 2, Deep Rock Galactic in Dragonball Fighter Z, vsi s podporo 4K/60fps. Šušlja se tudi, da bo novi Xbox One X podpiral igre v navidezni resničnosti, za kar je strojna oprema dovolj močna, a pri Microsoftu za zdaj glede tega še molčijo.

g-gp-Voq6MQ

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji