Objavljeno: 1.12.2013 11:00

WhatsApp bolj priljubljen od Facebooka

Na podlagi raziskave, ki je zajemala večji vzorec ljudi in programov za mobilno sporočanje, med drugimi tudi BBM, SnapChat in WeChat, lahko prvič trdimo, da je aplikacija WhatsApp po priljubljenosti prehitela Facebook. V odstotkih je rezultat 44 proti 35 za plačljivo aplikacijo. Očitno je, da uporabnikom letno plačevanje simbolične naročnine razvijalcem programa WhatsApp ne predstavlja problema, medtem ko za reklame, ki jih servirajo tekmeci, med njimi tudi Facebook Messenger, ne marajo.

Tudi sicer uporabniki v prid mobilni komunikaciji prek spleta vedno manj uporabljamo glasovne klice in SMS sporočanje. Kar 86 % vseh vprašanih je odgovorilo, da tovrstno sporočanje uporabljajo na dnevnem redu.

WhatsApp

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 1.12.2013 | 21:52

Kar se tiče plačljivosti WhatsApp-a: Ko sem ga namestil na Androida, je zadeva rekla, da bo eno leto delala zastonj, potem nej bi jo moral pa plačat. No, ko se je prvo leto izteklo, se je aplikacija nekako sama, zastonj, "nadgradila" na še eno leto brezplačne uporabe. In kasneje zopet. Ne vem sicer, v čem je štos, ampak najmanj še dva prijatelja, v drugi državi, sta potrdila enako obnašanje. Drugače pa: kako se je pa Viber odrezal v tej raziskavi?

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji