Objavljeno: 7.3.2014 01:00

Wello – EKG za iPhone

Ste morda opazili pametne zapestnice, ki znajo meriti vaše športne aktivnosti, utrip srca, porabljene kalorije in celo kvaliteto nočnega spanca? Vse skupaj se zdaj lahko skrijejo pred zmožnostmi novega ovitka Wello za pametne telefone iPhone.

Pod krinko nič kaj posebnega ovitka za telefon se namreč skriva zmogljive nabor tipal, s katerimi lahko v nekaj trenutkih natančno izmerimo srčni utrip, krvni pritisk, telesno temperaturo in celo stopnjo vsebovanosti kisika v krvi. Za nameček lahko Wello prikazuje EKG vašega najpomembnejšega organa in s pomočjo majhnega dodatka izmeri pretok zraka pri izdihu. Pravcati mali zdravstveni laboratorij.

Wello je izdelek startup podjetja Azoi, v ohišju pa se nahajajo štiri domiselna tipala, ki vse skupaj našteto preberejo v le nekaj sekundah. Podatki so nato prek vmesnika bluetooth posredovani na telefon. Vgrajeni akumulator zadostuje za tipično količino odčitkov v obdobju približno dveh mesecev.

Wello v teoriji deluje tudi s telefoni Android, le da ovitek za zdaj niso ukrojili po merah tovrstnih telefonov. Azoi ponuja različice za Applove modele 4S, 5 in 5S (vsi z Bluetooth Low Power), za Wello pa bo treba odšteti 145 evrov.

3c6QdNhy1Aw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji