Objavljeno: 5.1.2014 01:00

WebOS spet prihaja, tokrat v TV

Operacijski sistem WebOS, ki bi moral pred leti tekmovati najprej na Palmovih, nato na HP-jevih telefonih in tablicah s konkurenti, kot sta Apple in Google, se zopet vrača, a tokrat v precej drugačni vlogi. Napol umrli OS je pred slabim letom kupila korejska družba LG, ob nakupu pa niso povsem obrazložili njegovo nadaljnjo usodo.

Zdaj postaja jasno, da bo WebOS dobil novo priložnost v novih pametnih televizorjih družbe LG. Podjetje bo na sejmu CEs predstavil novo generacijo televizorjev, ki se bodo odlikovali po različnih tehnologijah, med drugim tudi z ukrivljenimi površinami zaslonov in izredno tankimi robovi.

WebOS  bo skrbel pri teh skrbel za osnovne funkcije, kot tudi celo kopico večpredstavnih funkcij z možnostjo dodajanja dodatnih programov. Že na začetku naj bi bili na njem na voljo odjemalci za Facebook, Twitter, YouTube, AccuWeather, vTuner, povrh vsega pa tudi povsem spodoben spletni brskalnik. Nepotrjene govorice navajajo, da bo platforma WebOS uporabljala procesor z dvojnim jedrom pri taktu 2,2 GHz in 1,5 GB velik pomnilnik, kar je približno to, kar danes premorejo telefoni in tablice.

LG se je za ta korak očitno odločil zato, da bi se lažje razlikovali od tekmecev. Znano je, da je Samsung pred časom kupil večpredstavni predvajalnik Boxee, ki bo verjetno v Samsungovih izdelkih igral podobno vlogo. Za Apple se že lep čas govori, da bo iOS pristal tudi med televizorji. Google pa pripravlja izdatno prenovo za svojo obstoječo platformo Google TV.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji