Objavljeno: 26.4.2017 05:00

Umetna inteligenca piše filme, ljudje igrajo

Lani smo pisali o pravem kratkem filmu, ki je nastal v celoti po predlogi umetne inteligence. Nadaljevanje Sunspringa se imenuje It's No Game in ga je ponovno napisala umetna inteligenca. V njem igra David Hasselhoff.

Novi film ima zanimivo premiso. Dva scenarista se srečata s producentom, ki jima pove, da ni pomembno, če bosta stavkala, saj bo scenarije pisala umetna inteligenca. Pokaže jima Sunspring, ki resnično obstaja, prav tako pa se v Hollywoodu te dni spet omenja možnost stavke piscev.

Potem v film vstopi Hoffbot, kakor se imenuje David Hasselhoff, ki so ga preprogramirali nanoroboti. Dialog, ki ga igralci izvajajo, predstavljajo drobci iz različnih del, ki jih je umetna inteligenca uporabljala za študij. Malo Obalne straže, Shakespeare in številni drugi. Nadaljevanja ne bomo izdali, povejmo le, da si boste morali film ogledati večkrat, da boste razumeli, kar je v njem pač razumljivo. In tega je precej.

Film je del 48 Hour Film Challenge na Sci-Fi London Film Festivalu, kjer običajno sodelujejo povsem človeški filmi. Sunspring je lani pokazal, da je mogoče pravila upogniti, letos pa jih upogibajo še dlje. It's No Game je napisalo šest algoritmov (Sunspring samo eden), ki so se naučili tvoriti dolge stavke, prizor z balerino pa nebesedni algoritem.

Poglejte si ga na Ars Technici.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji