Objavljeno: 20.7.2017 13:00

Ukradli za 30 milijonov kriptovalute ethereum

Manj kot teden dni po težavah CoinDasha, ki so mu na precej primitiven način ukradli 10 milijonov dolarjev (vdrli so na spletno stran in spremenili naslov, kamor so investitorji nakazovali ether), smo priče še eni veliki kraji. Iz denarnic, ki so jih imeli nekateri shranjene pri Parity Walletu, so hekerji odnesli za 30 milijonov dolarjev ethra.

Kot so sporočili iz podjetja Parity Wallet, so v njihovi digitalni denarnici Parity Wallet 1.5 odkrili napako, ki omogoča krajo vsebine. Če imamo vključen multisig, ki ga podpirajo od 19. januarja, nam lahko napadalci izmaknejo vsebino. Ranljivost so označili s stopnjo kritično in vsem uporabnikom svetovali, da svoj ether premaknejo drugam.

Ranljivost so hekerji že izkoristili tudi v praksi. Iz treh obilnih denarnic je izginilo več kot 150.000 žetonov ether, ki so po trenutnih tečajih vredni prek 30 milijonov dolarjev. Zaradi narave kriptovalut do tega denarja ne more nihče razen napadalcev, čeprav vsi vidimo, kje ležijo in lahko spremljamo transakcije.

Žrtve so Swarm City, ki je izgubil 9 milijonov dolarjev, Edgeless Casino s 5,6 milijoni dolarjev izgube in Aeternity, ki pogreša 17 milijonov dolarjev. Vsi so se že potrdili izgube.

Ranljivost

ZDNet

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji