Objavljeno: 23.10.2015 01:00

Uber tudi v Zagrebu

Zagreb je naslednja evropska prestolnica, v kateri so na voljo storitve posredovanja prevozov podjetja Uber. Spletna storitev in mobilna aplikacija, ki povezuje prostovoljne voznike in potnike, omogoča prevoze, ki so tipično precej cenejši od primerljivih storitev taksi služb, zato so v domala vseh mestih, kjer so prisotni, povzročili veliko diskusij in negodovanja. Toda na koncu so se povsod obstali in večinoma so zgodba o uspehu za neposredno vpletene.

V Zagrebu so uvedli storitev UberX, ki je najcenejša od možnih storitev (predvsem v velikih metropolah so priljubljeni tudi prevozi z luksuznimi limuzinami) in voznikom dovolijo uporabo tudi starejših vozil. Za razliko od drugih mest, za Zagrebško ponudbo trdijo, da so vozniki »licencirani«, čeprav ni povsem jasno razloženo, za kašne licence gre.

Čeprav so cene odvisne od ponudbe in povpraševanja, začetni uporabniki navajajo, da so prevozi nekje med 20% in 30% cenejši kot z uporabo taksijev. Zdaj bo zanimivo spremljati, kako se bodo odzvali vozniki taksijev in ostala javnost.

O Uberju v Ljubljani, kaj šele v drugih slovenskih mestih, pa je za zdaj še vse tiho.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji