Objavljeno: 25.10.2013 13:00

Tušmobil s telefoni svoje blagovne znamke

Tušmobil je ta teden začel s prodajo telefonov svoje blagovne znamke, ki so cenovno veliko bolj ugodni od »imenskih« pametnih telefonov primerljivega ranga. Največ zanimanja je požel pametni telefon Tušmobil Sirius W980. V resnici gre za telefon kitajskega proizvajalca Konka W980, ki ima odličen 4,8-palčni Samsungov zaslon Super AMOLED (1280×720 pik), 4-jedrni procesor Cortex-A7, fotoaparat ločljivosti 13 megapik in ima nameščen Android 4.2 v slovenščini. Posebnost v primerjavi z večino današnjih telefonov je, da sprejme dve SIM kartici, s čemer je zanimiv za tiste, ki imajo tako domač kot tudi služben telefon.

Na otip deluje morda malce plastično, vendar je na prvi pogled zelo odziven (čeprav ARMova jedra A7 niso optimizirana za hitrost kot A-15, temveč bolj za varčnost), predvsem pa je relativno poceni. Cena pri Tušmobilu je okoli 350 evrov, v različnih paketih seveda tudi le 1 evro.

Za manj zahtevne so pri Tušmobilu predstavili še cenejša modela Vega W976 in Kentaurus i110sx (manjši zaslon, enojedrni…) , oba imata podporo za dve kartici SIM.

Mimogrede, Tušmobil še za letos napoveduje splavitev svojega omrežja LTE, ki ga že imata Mobitel in Simobil.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji