Objavljeno: 20.9.2014 07:00

Tudi Panasonic poskuša s hibridom

Ne, ne bo govora o hibridih, ki so na tapeti zadnje čase, o mešanici med tablico in prenosnim računalnikom. Tokrat imamo v mislih »mešanico« med telefonom in fotoparatom. Najbolj znani predstavniki te vrste zadnje čase prihajajo iz Samsungovih tekočih trakov, tokrat pa je tak »fotofon« na Kölnski Fotokini predstavil Panasonic.

Lumix DMC-CM1 je telefon z operacijskim sistemom Android (4.4), zaslonom velikosti 4,7 palca, štirijedrnim procesorjem Snapdragon 801 in povezljivostjo LTE. Je pa hkrati tudi fotoaparat z Leicinim objektivom DC Elmarit f/2.8 in tipalom, ki je veliko kar cel palec (2,54 cm). Slednje je dvakrat več kot je danes običajno za kompaktne fotoaparate. Čudi sicer, da novi Lumix nima objektiva, ki bi premogel vsaj malo optičnega zuma (če je že zaradi njega zadeva debela več kot dva centimetra), vendar pa tako veliko tipalo omogoča tudi dovolj dober digitalni zum.

Panasonic na tem področju sicer ni ravno novinec - na japonskem tržišču je bilo Panasonicovih telefonov/fotoaparatov že kar nekaj. 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji