Objavljeno: 4.6.2016 01:00

Tony Fadell zapušča Google

Tony Fadell, ki je zaslovel kot avtor znamenitega predvajalnika Apple iPod in kasneje pametnega termostat Nest, dokončno zapušča Google. Kot je sam zapisal v blogu, »je napočil čas, da zapusti gnezdo« (Nest).

Fadell je po odhodu iz Appla ustanovil družbo Nest, ki je med ljubitelji modernega dizajna dobilo nekakšen kultni simbol. Dovolj, da je Google leta 2014 zanj odštel 3,2 milijarde dolarjev. Fadell od tedaj ni bil samo na čelu družbe Nest, temveč je v Googlu vodil tudi razvoj pametnih očal Glass, ki pa so ga kasneje prekinili.

Toda javna zgodba o uspehu ima tudi drugo plat. Google menda avanturo z Nestom interno označuje kot eno največjih polomij doslej. Fadell se je povrh vsega zameril tako zaposlenim družbe Nest, kot tudi Googlovim inženirjem, ki so ostali v njegovih ekipah. Za večino je menda bil tak izhod, kot se je zdaj odvil, pravzaprav neizbežen.

Fadell sicer ne odhaja povsem dokončno od Googla, saj bo ostal svetovalec podjetju Alphabet in Larryu Pageu. Toda vsakodnevne aktivnosti bo usmeril v novo področje, za katerega trdi, da bo zopet disruptivno vplivala na družbo. Fadella bo v sedanji vlogi nadomestil Marwan Fawaz, ki prihaja iz nekdanje Motorole.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji