Objavljeno: 11.11.2017 01:00

Tipkovnica za navidezno resničnost

Navidezna resničnost ponuja vznemirljive nove izkušnje uporabe računalniških programov, vendar hkrati povzroča dezorientacijo uporabnikov, ki težko krmilijo ali upravljajo predmete v tem okolju, ker ne vidijo svojih rok. Še posebej pa je težko kodirati programe za navidezno resničnost, saj morajo programerji nenehno preklapljati med realnim in navideznim svetom.

Logitech in HTC nameravata vsaj del teh težav rešiti z novim kompletom imenovanim BRIDGE. Ta je sestavljen iz tipkovnice Logitech G, ki je prirejena za uporabo pri igrah in sledilnika premikanja HTC Vive Tracker. Slednjega s posebnim nosilcem pritrdimo na tipkovnico, s tem pa natančno spremlja gibanje rok in prstov ter jih ponazori v navideznem svetu.

Tam sta Logitech in HTC pripravila virtualno tipkovnico, ki jo lahko poljubno prilagajamo, pomembno pa je, da uporabnik vidi upodobitev svojih rok in gibanje prstov. Dovolj dobro, da lahko tudi v navideznem svetu nemoteno tipkamo, brez da bi se morali početi na pamet.

Komplet stane 150 dolarjev, na začetku pa jih bodo naredili le 50 kosov, saj nameravajo izdelek še izpopolniti s povratnimi informacijami uporabnikov. Kasneje naj bi komplet ponudili širši množici, partnerja pa že načrtujeta tudi druge periferne enote za navidezno resničnost.

XVXvk1X1Gbs

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji