Objavljeno: 20.10.2016 11:00

Tesla z novimi napovedmi

Elon Musk, šef ameriškega proizvajalca Tesla je napovedal, da bodo od sedaj dalje vsi avtomobili Tesla strojno dovolj dobro opremljeni za popolno avtonomno vožnjo. To med drugim vključuje tudi 8 kamer, ki bodo vgrajenemu računalniku (ta bo veliko zmogljivejši, kot je v dosedanjih modelih) znale prikazati popolno 360-stopinjsko okolico avtomobila.

Po drugi strani pa bo že dosedanja funkcija Avtopilot na novih avtomobilih v začetku izklopljena, vsa strojna tipala pa bodo delovala le v ozadju in se učila. Teslini inženirji bodo posamezne samodejne zmogljivosti vklapljali na daljavo, šele takrat, ko bodo prepričani v to, da je to tudi dovolj varno. Spomnimo, da je Googlova testna flota samovozečih avtomobilov tako strojno opremljena že od leta 2009, pa si spletni velikan (z veliko globljimi žepi od Tesle) še vedno ne upa napovedati, kdaj bo programski model dovolj zanesljiv, da ga bodo prepustili vsakodnevnim uporabnikom.

Če vse to seštejemo, je videti, kot da je Elon Musk želel le potolažiti investitorje v podjetje, da vse teče kot je treba in da je Tesla še vedno na poti do samovozečih avtomobilov. Podjetje namreč še ni izplavalo iz rdečih številk, kot je napovedovalo. V zadnjem finančnem poročilu je napovedalo že trinajsto zaporedno četrtletje z izgubo, prodaja je bila pod pričakovanji, proizvodni cilji pa niso bili doseženi.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji