Objavljeno: 2.6.2014 18:00

Telekom Slovenije prvi v frekvenčnem pasu 800 MHz

Telekom Slovenije je kot prvi slovenski operater v svoje omrežje vključil dve bazni postaji, ki delujeta v radiofrekvenčnem pasu 800 MHz. Odločbo o dodelitvi radijskih frekvenc, ki so se sprostile z ukinitvijo analogne televizije, so pri Telekomu Slovenije prejeli konec maja in takoj pohiteli z implementacijo, širjenjem ter nadgradnjo obstoječega omrežja nove generacije. Delovanje naprednih baznih postaj LTE / 4G bodo v naslednjih dneh budno spremljali, nato pa nadaljevali s širjenjem hitrega mobilnega omrežja. Do konca letošnjega leta naj bi s signalom LTE / 4G pokrili sedemdeset odstotkov prebivalstva na sončni strani Alp.

Telekom Slovenije

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Frogin | 3.6.2014 | 11:11

Koliko je to nujno potrebno ne vem in se vedno bolj sprašujem! Kaj dejansko pomeni biti na trgu prvi, če pa je števila ljudi ki bo to uporabljala zelo majhna. Kdo dejansko bo za to storitev oz. omrežje LTE plačeval dodaten denar, če pa mu je dovolj tudi to kar ima sedaj na voljo, ker že to je vsaj kar se mene tiče dovolj. Po drugi strani, pa je zanimivo kok pri Telekomu rinejo naprej, še vedno pa niso cele Slovenije pokrili z 3G omrežjem in je še vedno veliko predelov, kjer imao ljudje težave s signalom, ampak monopulističnemu Telekomu je za to vseeno. Raja ima raje 4G omrežje v Ljubljani in to je sedaj ta glavno!

Matjaž Klančar | 3.6.2014 | 19:40

Tukaj ne gre toliko za biti prvi, ampak za to, da se končno izrabljajo frekvence, ki jih je včasih uporabljala analogna televizija in jih je dovolj za uporabo po celi Sloveniji. Saj na državni dražbi sta jih "kupila" tudi Simobil in Tušmobil.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji