Objavljeno: 4.9.2013 05:00

Telefon s 4K

Acer je predstavil prvi pametni telefon, ki lahko snema video v ločljivosti 4K. Ultra snemanje mu omogoča štirijedrni procesor Snapdragon 800, ki tiktaka z 2,2 GHz. Šest palčni IPS zaslon kljub temu, da ima 338 pik na palec (1920 × 1080), ločljivosti videa ne dohaja, zato si bodo morali uporabniki posneti material ogledati na primernem televizorju. Liquid S2, kakor se križanec med tablico in telefonom imenuje, ima še 2 GB pomnilnika RAM, 16 GB shrambe, poleg 13 MP kamere tudi 2 MP lečo za video pogovore ter 3300 mAh baterijo, ki naj bi napravi zagotavljala precejšnjo dolgoživost.

Poleg strojnih odličnosti bosta Acerjevega prvaka med drugim zaznamovali tudi programski funkciji Quick first shot in Favorite mode. Prva bo omogočala fotografiranje z zaklenjenim zaslonom, medtem ko bo slednja skrbela za pet različnih profilov z lastnimi nastavitvami in učinki.

Kljub temu, da Liquid S2 ne bo dolgo ostal edini telefon zmožen snemanja v ločljivosti 4K, funkcionalnost naj bi bila tesno zvezana s procesorjem Snapdragon 800, katerega bo imel tudi prihajajoči Samsungov telefon Galaxy Note 3, je Acerjev izdelek zanimiv in komaj čakamo konca oktobra, ko naj bi prišel na prodajne police širom Evrope.

Acer

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji