Objavljeno: 28.2.2014 13:00

Telefon, ki ima (tudi) zaslon e-ink

Yota, ruski telekomunikacijski operater, ki je na domačem terenu znan predvsem po tem, da je že pred časom ponujal internetni dostop prek tehnologije WiMax (leta 2012 so ga zamenjali za LTE), je v zadnjih letih vzbudil zanimanje tudi s svojimi pametnimi telefoni. Že leta 2012 so namreč najavili razvoj telefona, ki bi imel na zadnji strani tudi črno-beli zaslon z e-črnilom, leto kasneje pa so ga dejansko začeli tudi prodajati.

Na tokratnem kongresu MWC pa že predstavljajo prototip novega modela YotaPhone, ki odpravlja pomanjkljivosti prvega in naj bi bil naprodaj letošnjo jesen. Telefon je lepo zaobljen, poganja ga štiri-jedrni procesor, 5-palčni zaslon LCD je ločljivosti 1080p, zaslon e-ink na zadnji strani pa je gostote 235 pik na palec, kar je precej več kot predhodnik (170 pik na palec).

Poganja ga zadnja različica Androida, za razliko od predhodnika, ki zna na zadnji strani prikazovati le preproste fotografije in e-knjige, pa zna novi model prikazovati tudi androidne pripomočke (widgets), kar je zelo praktično za statusne informacije ali prikazovanje objav na Facebooku/Twitterju. Ker e-papir električno energijo troši le v trenutku, ko menja sliko, sicer pa ne, bi znal biti tak telefon zelo varčen, saj ga bo treba manjkrat »prižigati«.

Prvi preizkuševalci poročajo, da je telefon še precej hroščat, vendar obeta!

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji