Objavljeno: 12.7.2013 10:00

Telefon, ki bo rešil Nokio

Nokia je v ZDA predstavila pametni telefon, ki predstavlja pravo inovacijo na mobilnem področju. Gre za Lumio 1020 s 4,5 palčnim AMOLED zaslonom, dvojedrnim Qualcommovim procesorjem s hitrostjo 1,5 GHz, 2 GB pomnilnika RAM, 32 GB podatkovne shrambe in 2000 mAh baterijo. Za telefon s strojno manj zahtevnim operacijskim sistemom Windows Phone 8 so naštete karakteristike sicer občudovanja vredne, a našteto vseeno ni razlog, da Finci v aparat polagajo vse svoje upe. Prava inovacija se skriva v kameri, ki je sposobna zajema fotografij z velikostjo 41 MP. Nečloveško ločljivost dopolnjujejo še optika Carl Zeiss, ksenonska bliskavica (LED za video posnetke) in f/2.2 zaslonka.

Glavni adut pametnega telefona Lumia 1020 bo odlično dopolnjeval poseben fotografski ovitek, ki bo aparatu dodal sprožilec, možnost uporabe stojala, vrata USB in z dodatno baterijo povečal zaloge energije. Ovitek bo za 80 USD na voljo istočasno s telefonom.

Telefon, ki naj bi rešil Nokio, bo 26. julija najprej naprodaj v Združenih državah Amerike. Prodajali ga bodo zgolj pri operaterju AT&T. Subvencionirana cena z naročnino bo znašala okroglih 300 dolarjev. V Evropi bomo finsko čudo dobili šele jeseni.

Nokia

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji