Objavljeno: 4.4.2014 01:00

Ta pravi Office za zaslone na dotik

Microsoft je na konferenci Build znova na hitro javnosti prikazal nekaj slik prihajajoče različice oziroma nadgradnje pisarniškega paketa Office. Sedanja različica 2013 za osebne računalnike PC ima sicer nekatere elemente vmesnika Modern (Metro), toda še zdaleč to ni »ta pravi« vmesnik za sodobne računalnike z zasloni na dotik.

Nova različica za Okna naj bi to popravila, na prvi pogled pa v številnih grafičnih elementih spominja na še svežo izvedbo za tablice Apple iPad. Grafični elementi in izbirniki zdaj omogočajo udobnejše delo s prsti, vgrajenih pa bo tudi cel kup novih razpoznav kretenj za laže delo z dokumenti, vključno z obkroževanjem predmeta na zaslonu, če ga želimo izbrati ali označiti.

Ena izmed novosti naj bi bilo tudi samodejno verzioniranje dokumentov neposredno v oblak (OneDrive), s čimer naj bi zagotovili poljubno povrnitev starih različic, varnostno kopiranje in preprosto souporabo z drugimi uporabniki. O ostalih podrobnostih Microsoft skrbno molči, neuradno pa je slišati, da bo novost pripravljena še v letošnjem letu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji