Objavljeno: 5.4.2016 01:00

Skromen sprejem za iPhone SE

Sodeč po prvih neuradnih raziskavah je najnovejši Applov telefon iPhone SE daleč od statusa prodajne uspešnice. Prodaja je zelo skromna zlasti v ZDA, kar analitiki pripisujejo različnim dejavnikom. Novi model nima tiste znane privlačnosti »novega, večjega, zmogljivejšega«, kar mika kupce novih vrhunskih modelov. Poleg tega so v trgovine v ZDA sprva poslali le model s 16 GB pomnilnika, kar poučene kupce odvrača in prepričuje v čakanje na zmogljivejši model s 64 GB Flash RAM.

iPhone SE je najbrž bolj namenjen trgom v razvoju in velikim državam, vendar tudi od tam poročajo o mešanem sprejemu. Kot kaže se ponavlja zgodba pred leti predstavljenega cenejšega modela 5C, ki nikoli ni dosegel prodajnih številk velikih modelov. S tem se potrjuje teza, da je Apple resnično uspešen le pri dražjih in zmogljivejših izdelkih.

Kot kaže, pa novi iPhone SE kljub manjšim dimenzijam ni preveč trdne konstrukcije, zlasti v primerjavi z večjimi modeli. Testi družbe SquareTrade so pokazali, da je model SE bolj trpežen kot model 6S Plus, a manj kot nekoliko večji 6S. Med tremi je presenetljivo najmanj odporen na upogibanje, čeprav bi pričakovali nasprotno.

bWRnDVcfA3g

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji