Objavljeno: 16.4.2014 10:00

SiMobil z novo tarifo za EU

SiMobil je danes predstavil novo tarifo za gostovanje v Evropski Uniji imenovano EU Neskončno. Pri tem bodo uporabniki za 2,99 EUR na dan uporabljali storitve neomejeno povsod po EU (in Islandiji, na Norveškem in v Liechtensteinu), ne pa tudi nam bližnjim državam, recimo v Srbiji, Bosni, itd. Za to ceno bomo lahko klicali (do 1000 minut), pošiljali SMSje (do 1000 SMSjev) in prenašali podatke (do 500 MB, nato se omeji hitrost na 64 kbps).

Na novo storitev se lahko naroči vsak SiMobilov naročnik s tem, da pošlje SMS s ključno besedo EU NESKONCNO na 4040 (izklop storitve je omogočen na enak način, s tem, da dodamo še besedo STOP). Aktivira se s tem, ko v tujini sprožimo klic, pošljemo SMS ali se povežemo v splet – za tisti dan bomo torej odšteli tri evre, do konca dneva pa lahko tako brezskrbno uporabljamo telefon kot doma. Pri tem velja opozoriti, da se storitev aktivira tudi že s tem, da sprejmemo klic, ko smo v tujini. Tako moramo biti pazljivi, da nas ne bo kratek klic (recimo par sekund obrazložitve, da pokličemo kasneje, ko bomo doma) stal tri evre.

Nam se zdi nova tarifa zelo koristna, seveda pa bo potrebno nekaj pozornosti pri kratkih (manj kot enodnevnih) izletih, kjer bomo storitev raje predhodno izklopili. Bomo pa lahko zato mirno uporabljali kak Google Maps za daljšo vožnjo, ali pa s pomočjo WiFi dostopne točke (ki jo lahko aktiviramo na večini pametnih telefonih) delili svojo povezavo z drugimi.   

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Fitopko | 16.4.2014 | 15:00

Tarifa oz. paket za mobilno gostovanje nič posebnega. Za normalnega uporabnika je tarifa kar malce previsoka, ker če sešteješ dneve v mesecu in pomnožiš s tarifo je to kar zalogaj. P atudi če to uporabljaš na dopustu recimo 14 dni, je tudi to kar visoka cena, škoda da niso naredili kakega tedenskega paketa lai pa 10 dnevnega, bi bilo mogoče bolj koristno, ker tole z dnevi ni za nikamor. Predrago za moje pojme!

Matjaž Klančar | 16.4.2014 | 15:19

Verjetno so mišljena krajša potovanja v tujino, dan ali dva. Tudi za kak teden je vsota še vedno približno enaka, kot si jo moral plačati do sedaj za 100 MB podatkov. Tukaj so pa še klici in SMSi, podatkov je pa 500 MB. Predvsem pa ne rabiš več razmišljati o tem in "šparati". Sem pa prepričan, da bo tudi Telekom kmalu kaj podobnega naredil. Leta 2015 pa tako ali tako sledi ukinitev roaminga, pravijo v EU.

Jure Forstnerič | 16.4.2014 | 15:21

Na dopustu recimo uporabiš vsak tretji dan - še vedno občutno cenejše, kot je bilo doslej.

prus69 | 16.4.2014 | 15:50

Cene roaminga bodo šle res dol, bodo pa najverjetneje zato podražili notranji promet.

Vlajke | 16.4.2014 | 17:26

Ste jih kaj podrezali, če morda razmišljajo o / pripravljajo podobno ponudbo tudi za ostali svet? Če jih niste, a jih lahko? ;-)

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji