Objavljeno: 18.5.2013 01:00

Si.mobil LTE prihaja na telefone

Mobilni internet četrte generacije v obliki omrežja LTE v Sloveniji že več mesecev nudita tako Mobitel kot Si.Mobil. Toda pri slednjemu je bila uporaba hitrega omrežja doslej omejena le na uporabo na računalnikih. Od drugega tedna naprej se bo to končno spremenilo, saj bo dostop do omrežja LTE omogočen tudi uporabnikom mobilnih telefonov, ki podpirajo totehnologijo.

Za uporabo omrežja LTE bodo uporabniki Si.mobila potrebovali novejšo kartico USIM, ki pa jo lahko dobijo/zamenjajo v prodajnih centrih  ponudnika. Lepa poteza ponudnika storitev je možnost, da lahko uporabniki omrežje 4G uporabljajo brez doplačila do konca leta 2013. Obračuna se le prenos podatkov, enako kot pri prenosih 3G in starejših tehnologijah.  Če ima uporabnik v paketu oziroma kateri od dodanih opcij vključeno količino prenosa podatkov, se podatki preneseni na LTE/4G omrežju odštevajo od te količine. Ko uporabnik doseže vključeno količino, se prenos upočasni na 64kB/s.

Uporabniki omrežja Si.mobil LTE bodo lahko storitev sprva uporabljali le v večjem delu Ljubljane, na Brniku in Bledu. Širitev omrežja iz teh okolij pa bo potekala nekoliko počasneje. Si.mobil namreč po intenzivnih vlaganjih v pokritost s 3G omrežjem na ruralnih območjih v preteklih dveh letih letos investicije usmerja predvsem v posodobitev radijskega dela z najsodobnejšo tehnologijo, ki omogoča vse tri pasove (2G, 3G in 4G) v osrednji Sloveniji.  Širitev lahko pričakujemo predvsem tedaj, ko bo na voljo zadosti atraktivnih mobilnih naprav s podporo za LTE.

http://www.simobil.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji