Objavljeno: 19.2.2018 14:15

Sezona govoric o novem Androidu se začenja

Bliža se osmi maj, ko se bo začela letošnja Googlova I/O konferenca in sezona govoric o tem, kaj naj bi prinesel novi Android, je tu.

Zaenkrat je v resnici jasno le to, da se bo v razvojni fazi imenoval Android P, kaj točno bo ta P pomenil, pa verjetno ne bo znano še kar nekaj časa. Nekateri sicer špekulirajo, da naj bi to pomenilo Pistachio Ice Cream, vendar se je dovolj spomniti igric, ki so se jih z imeni šli pri starejših Androidih, pa bo jasno, da temu ni nujno tako. Android KitKat (4.4) je bil denimo nekoč imenovan Key Lime Pie, Marshmallow (6.0) je bil Macademia Nut Cookie, Oreo (trenutni Android 8) pa OatmealCookie, Orangina in še kaj. Zabava za množice, torej.

Je pa zelo verjetno, da bo Android P prinesel podporo za »izrezan« zaslon, kot ga uporablja telefon Essential in seveda iPhoneX. Kar pa ne pomeni veliko, podpor za različne novosti je Android vedno imel veliko, tudi če se nikoli niso uveljavile (denimo podporo za pisala Bluetooth, infrardeče oddajnike ali zaznavanje moči pritiska na zaslon).

Mimogrede, ko že govorimo o novem Androidu, ki bo najverjetneje postal Android 9 – velika večina telefonov, ki so na tržišče prišli z Androidom 7, osemke še vedno nima, pa je od predstavitve le te minilo že pol leta. Še več, tudi nekateri novi telefoni na tržišče še vedno prihajajo s sedemko, tudi modeli uveljavljenih proizvajalcev, kot je denimo Samsung (primer je novi Galaxy A8).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji