Objavljeno: 22.9.2016 12:00

Severna Koreja ima 28 spletnih mest

V najbolj zaprti državi na svetu imajo internet, a je njegova uporaba omejena le na najvišje uradnike, saj imajo za celotno državo le 1024 IP-naslovov. Pod svojo vrhovno domeno .kp imajo pičlih 28 spletnih mest, pa smo izvedeli sedaj zaradi napake pri konfiguraciji njihovih strežnikov. Doslej smo lahko namreč le ugibali, da splet v Severni Koreji ni prav razširjen, a točnih številk nismo imeli.

V torek je nekdo namreč po pomoti njihov imenski strežnik ns2.kptc.kp nastavil tako, da je lahko poizvedbe na njem opravljal kdorkoli. Internet ni izgubljal časa, tako da se je na Redditu že zelo kmalu znašel celoten seznam severnokorejskih domen. To je sprožilo pravi domino efekt, saj je množica ljudi želela dostopiti do njih, kar je povzročilo nedosegljivost večine teh strani.

Nekaj pa je vseeno uspelo pricurljati na Zahod. Tako sedaj vemo, da ima Severna Koreja svoj klon Facebooka, klon Yahooja, piratske filmske strani movie4k, poleg tega pa še kopico dolgočasnih strani, kot so stran univerze, letalske družbe, tiskovne agencije itd.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji