Objavljeno: 5.7.2013 01:00

Samsung vnovič slabše od pričakovanj

Najnovejši podatki o poslovanju Samsunga kažejo na to, da korejski velikan vnovič ni dosegel pričakovanj finančnih trgov. V zadnjem četrtletju so dosegli »le« 8,3 milijarde dolarjev  dobička (!), medtem kot so finančni trgi pričakovali okoli 8,8 milijard. Posledično je vrednost delnic na borzah padla za 3% oziroma kar 15% v primerjavi z začetkom junija.

Razhajanja med poslovnimi rezultati in pričakovanji v primeru Samsunga vnovič prikazujejo absurdnost ravnanja finančnih trgov. Samsung ima namreč za sabo izjemno obdobje, zlasti na področju mobilnih telefonov, kjer naj bi po zadnjih podatkih ustvarili kar 95% celotnega dobička pri telefonih z okoljem Google Android.

Kljub temu je ta uspeh obenem Samsungova največja šibkost. Najnovejši prodajni rezultati kažejo na to, da se povpraševanje po pametnih telefonih zmanjšuje v primerjavi s preteklimi obdobji, Samsung pa je po mnenju analitikov prevel odvisen od tega segmenta elektronike. Uspešni so sicer tudi drugod, vendar se ta uspeh ne more primerjati s prodorom, ki so ga naredili na področju telefonov.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji