Objavljeno: 24.2.2014 12:00

Samsung se ne da!

Po preizkusu Samsungove pametne ure Galaxy Gear smo pri Monitorju ugotovili, da gre sicer za zanimivo, toda precej neuporabno napravo, ki je najverjetneje nastala le zaradi govoric o prihajajoči Applovi uri. Tudi prodajne številke, ki jih je Gear dosegel na tržišču, nam do neke mere pritrjujejo.

Vendar pa se Samsung ne da in uro razvija naprej. Dan pred otvoritvijo sejma MWC v Barceloni je tako predstavil dve novi različici – Gear 2 in Gear 2 Neo. Opazili boste, da v imenu manjka besedica »Galaxy«, to pa zato, ker uri po novem ne poganja več Android, ampak Tizen, na Linuxu temelječ sistem, ki ga podpira kar nekaj tehnoloških gigantov (Samsung, Intel, Huawei, Fujitsu, NEC, Panasonic, KT, Sprint, SK Telecom, Orange, NTT Docomo, Vodafone), nastal pa je v sodelovanju Samsunga in Intela. No, uporabnik razlike v operacijskem sistemu v resnici ne opazi, saj je uporabniški vmesnik bolj ali manj enak.

Gear 2 ima po novem kamero vgrajeno v samo uro (model Neo je brez nje) in ne več v pašček, posledično je pašček precej tanjši. Ločljivost zaslona je enaka (320 × 320, AMOLED), procesor je hitrejši (1 GHz namesto 800 MHz), pomnilnika je 512 MB, prostora za podatke pa 4 GB. Novost je vgrajeno tipalo za srčni utrip in nekaj dodatnih načinov za beleženje "športanja".

Kot kaže, se Samsung uči na napakah, zato bo nova ura povezljiva z več telefoni in ne le najnovejšim Galaxyem in Noteom, kot je bilo to v primeru prvega Geara.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji