Objavljeno: 8.10.2013 09:00

Samsung pri nas predstavil Galaxy Note 3 in Galaxy Gear

Samsung je prejšnji teden predstavil nekaj zanimivih novosti s področja mobilne tehnologije in najzmogljivejših televizorjev. Prvi je novi pametni telefon, ki že sega na področje majhnih tablic, Galaxy Note 3. Ta premore 5,7 palčni zaslon visoke ločljivosti, kljub temu pa je razmeroma lahek in tanek.

Kot dodatek k telefonu so predstavili pametno uro, imenovano Galaxy Gear. Ta razširja nekatere zmogljivosti telefona in jih prenese na zapestje. Uporabljamo jo lahko kot zvočnih in mikrofon (torej za klice), obvešča nas o zgrešenih klicih, prejetih sporočilih in e-pošti, ponudi pa tudi predogled sporočil. Ura trenutno deluje le v navezi z Galaxy Note 3, podpira pa tudi prihajajočo tablico Galaxy Tab 10.1. Do konca leta naj bi prišle programske posodobitve, ki bodo razširile nabor podprtih naprav še na nekatere telefone, predvsem najzmogljivejše člane družine Galaxy.

Predstavili pa so tudi nekaj novih televizorjev, ki se hvalijo z zares visoko ločljivostjo Ultra HD. Gre za štirikratno ločljivost HD, na voljo pa so trije modeli z zasloni diagonale 55, 65 in 85 palcev. Cene se začnejo pri 4000 evrih za najmanjši model. Trenutno je največja omejitev tovrstnih naprav (seveda poleg cene) pomanjkanje vsebin, saj je videa pri takih ločljivostih še zelo malo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji