Objavljeno: 2.1.2014 18:00

Samsung prenavlja fotoaparate

Samsung je le nekaj dni pred otvoritvijo sejma CES predstavil nove modele digitalnih fotoaparatov. Za širše množico uporabnikov bo najbrž najbolj mikavna druga generacija hibrida med fotoaparatom in Androidno družino Galaxy, ki nosi ime Galaxy Camera 2, za zahtevne amaterje pa nudijo prenovljeni brezzrcalni fotoaparat NX30.

Galaxy Camera 2 ima identično ločljivost kot doslej (16 milijonov pik), a zato precej izboljšano elektroniko. Štirijedrni procesor s taktom 1,6 GHz, pomnilnikom velikosti 2 GB in Androidom 4.3 omogoča opazno hitrejše delovanje in med drugim tudi počasne video posnetke s 120 slikami na sekundo. Za nameček ima fotoaparat precej zmogljivejši akumulator (2.000 mAh), a hkrati nižjo težo, ki znaša zdaj 283 gramov.

Samsung prilaga še račun za spletni pomnilnik Dropbox, s katerim uporabniki dobijo za obdobje dveh let 50 GB brezplačnega prostora. Fotoaparat ima 21-kratni optični zum, 3,8-palčni zaslon, po novem pa tudi vmesnik NFC, ki prek funkcije Tag&Go omogoča preprost prenos posnetkov na drugo napravo (lahko tudi več hkrati). Dovolj je že dotik.

Samsung NX30 prinaša prav tako izboljšan elektroniko, ki se zdaj zmore fokusiranje objektov v samo 80 ms. Tipalo ima ločljivost 20,3 milijonov pik in je bolj občutljivo na svetlobo kot doslej, omogoča pa tudi hitro snemanje po 9 posnetkov na sekundo.

Premični zaslon na dotik je narejen v tehnologiji Super AMOLED, tudi tu pa srečamo vmesnik NFC in funkcijo Tap&Go. Za prenos podatkov je na voljo tudi vgrajen vmesnik Wi-Fi. Posebnost so še vgrajeni programi. Funkcija AutoShare denimo avtomatično pošlje vsako narejeno fotografijo na pametni telefon ali tablični računalnik, s funkcijo  Remote Viewfinder Pro pa prevzamemo nadzor nad NX30 s pametnim telefonom in delamo posnetke, tudi kadar nismo ob fotoaparatu. Posnetke lahko za nameček neposredno prenašamo v spletne storitve Dropbox in Flickr.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji