Objavljeno: 6.9.2017 12:00

Samsung predstavil Galaxy Note8

Samsung je slovenskim medijem na novinarski konferenci predstavil novega zastavonošo, telefon Galaxy Note8.

Ta se pohvali z 6,3-palčnim zaslonom, le za las večjim torej kot ga ima že znani Galaxy S8+. Zaslon pokriva praktično celo sprednjo stranico in se zavihti čez levi in desni rob – temu pri Samsungu pravijo brezkončni zaslon. Razmerje stranic je 18,5:9, torej je višji od večine telefonov (spet gre za enako razmerje kot Galaxy S8+). Telefon je ob strani malce manj ukrivljen, kot Galaxy S8+, po besedah predstavnikov Samsunga je to zato, "da je bolj podoben beležnici".

Uporabniki dosedanjih naprav Note naj bi bili med najbolj zvestimi v svetu naprav Samsung, kljub temu, da gre (tudi tokrat) za napravo najvišjega cenovnega ranga. Velja namreč 999 evrov, torej sto evrov več kot Galaxy S8+. V času prednaročil bomo pri sodelujočih partnerjih (Telekom Slovenije, A1, Telemach, T2, Big Bang in Harvey Norman) dobili tudi dodatek DEX - ta telefon prelevi v računalnik v malem (o njem smo sicer pisali v tokratni številki Monitorja).

Naprava s pridom izkorišča velik zaslon, saj ima dodano pisalo S Pen, ki se ob neuporabi pospravi v ohišje, ponuja tudi prepoznavo pisave, pisalo pa deluje tudi pri zaklenjenem zaslonu (za hitre beležke, denimo). Zanimiva je možnost zagona dveh aplikacij hkrati, ki se postavita ena ob drugo, nastavimo si lahko tudi priljubljene pare, torej lahko z enim dotikom hkrati zaženemo dve vnaprej določeni aplikaciji.

Ohišje je odporno na vodo po standardu IP68, torej potopitev do enega metra in pol za do pol ure, so pa predstavniki poudarili, da to ne velja v slani vodi. Zadaj je dvojni fotoaparat, ki ponuja dvakratni optični zum ter optično stabilizacijo slike. V primerjavi z S8+ je baterija malenkost manjša, konkretno 3300 mAh (S8+ - 3600 mAh).

Procesor je osemjedrni Exynos 8895, enak kot pri S8+, pomnilnika je 6 GB, za uporabnikove podatke bo 128 GB prostora, je pa dobrodošla tudi možnost uporabe MicroSD kartice. Tokrat bo k nam prišla tudi različica s podporo dvema SIM karticama.

Prodaja bo pri nas stekla 15. septembra, Samsung je že sedaj zadovoljen s številom prednaročil.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji