Objavljeno: 7.1.2014 01:00

Samsung Galaxy Tab Pro in Galaxy Note v treh velikostih

Samsung je na sejmu CES predstavil kar tri nove tablice Galaxy Tab Pro, ki bodo na voljo z diagonalami zaslonov 12,2, 10,1 in 8,4 palcev. Zanimivo, da je v vseh treh primerih ločljivost zaslona enak – 2.560 x 1.600 pik, kar je zelo lep dosežek ravno pri najmanjšem modelu. Oblika tablic je domala enaka kot pri dosedanjih modelih Galaxy Tab. Korejski proizvajalec je obenem predstavil tudi ekvivalentne tablice Galaxy Note Pro, tudi v 12,2-palčni izvedbi, kjer je zraven priloženo še pero S Pen.

Vsi modeli imajo skoraj v celoti enako zasnovo z Androidom 4.4, le največji model Galaxy Tab Pro 12.2 ima 3 GB namesto 2 GB pomnilnika RAM. Ohišja so debela 8 mm, procesor je Samsung Exynos 5 Octa (Wi-Fi) ali Snapdragon 800 (različica LTE), Flash RAM pa je velik 32 ali 64 GB. Prvi vtisi so obiskovalcev so, da je 12,2 palcev za tablico morda vendarle preveč in jo je nekako težko uporabljati kot klasično tablico. Tudi zaradi teže, ki je občutno večja kot pri 10,1-palčnem modelu (753 proti 547 gramov).

Samsung hoče kupce k svojim tablicam privabiti tudi z mamljivimi brezplačnimi (sicer plačljivimi) računi pri priljubljenih spletnih storitvah. Na primer 1 TB brezplačnega prostora za tri mesece pri storitvi Bitcasa, 50 GB prostora na Dropboxu za dve letu, brezplačni Evernote Pro za leto dni, konference Cisco WebEx za pol leta, LinkedIn Premium z 3 mesece in tako dalje. V celoti je menda paket subvencioniranih računov vreden skoraj 700 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji