Objavljeno: 31.5.2013 01:00

Samsung Galaxy S4 Mini

Tako kot pričakovano, je Samsung tudi uradno najavil manjšega brata trenutno najbolj vročega pametnega telefona Galaxy S4. Novi model nosi oznako Galaxy S4 Mini in premore manjši, 4,3-palčni zaslon Super AMOLED z ločljivostjo qHD (540 x 960 pik). Tudi po drugih tehničnih lastnosti nudi manj, kot večji model, saj je procesor »le« dvojedrni s taktom 1,7 GHz, delovni pomnilnik ima 1,5 GB, za podatke pa je v osnovi na voljo 8 GB Flash RAM.

Omeniti velja še dvojno video kamero (8 in 1,9 milijona pik), režo za kartico microSD, infrardeči vmesnik in operacijski sistem Android 4.2.2. Manjše dimenzije so ugodno vplivale na težo, ki znaša le 107 gramov. Galaxy S4 Mini je možno dobiti tudi v različici s podporo za dve kartici SIM.

Ohranili pa so številne inovativne in priročne funkcije iz modela Galaxy 4S, kot so slikovne funkcije Sound & Shot, Story Album ter Panorama Shot, aplikacija S Travel za potovalne informacije, osebni trener in program za nadzor zdravja S Helath, program za skupinsko večpredstavno kramljanje ChatON ter skupinsko igranje Group play.  Z infrardečim vmesnikom in programom WatchON pa celota postane pametni daljinski upravljavec.

Samsung Galaxy S4 mini bo imel dve barvni različici, belo (White Frost) in črno (Black Mist), razpoložljivost različic Galaxy S4 mini s 4G LTE, 3G HSPA+ ali 3G Dual SIM pa bo odvisna od posameznega trga. Cena in dejanski začetek prodaje še nista uradno znana.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji