Objavljeno: 20.12.2014 01:00

Rešitev za krompirje na kavču

Kolikokrat sem vam je že zgodilo, da ste na kavču zaspali, preden se je film končal? Pa ne veste natančno, kje se je to zgodilo ali še huje, nimate posnetka TV programa? Angleška najstnika, petnajstletni Ryan Oliver in štirinajstletni Jonathan Kingsley menita, da imata odgovor na to zagato.

S svojo pametno zapestnico KipstR sta mladeniča pritegnila pozornost družbe Virgin Media, ki jima je zaupala razvoj izdelka, ki zazna, kdaj je krompir na kavču (gledalec) sladko zaspal. Zapestnica ima vgrajen posebno tipalo, pulzni oksimeter, s katerim se da medna med drugim precej natančno izmeriti, kdaj je oseba zaspala. Od tu je zadeva preprosta – zapestnica sporoči snemalniku naj posname prespani del oddaje ali pa predvajalniku sporoči, oziroma predvajalniku, da si zapomni zadnje ogledane kadre.

Virgin Media namerava izdelek ponuditi sprva v kombinaciji s storitvijo TIVO, prvi testni uporabniki pa bodo zamisel lahko preizkusili že v času letošnjih praznikov. Če se zadeva izkaže za uporabno, se obeta, da bodo podobna tipala prej kot slej vgradili tudi v pametne ure, ki imajo čedalje večje število različnih tipal.

.

.

.

.

.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji