Objavljeno: 17.1.2017 10:00

Razširitvene enote za Applove prenosnike izredno popularne

Apple je pred nekaj meseci predstavil novo serijo prenosnikov MacBook Pro, ki jim "manjka" večina popularnejših vmesnikov. Tako nimajo klasičnega USBja, HDMIja ter mrežnega vmesnika, namesto tega dobimo le štiri vmesnike USB-C. Ti so sicer zelo fleksibilni, saj z adapterji podpirajo res širok nabor različnih priklopov.

Uporabniki pa očitno potrebujejo ravno to – ena izmed razširitvenih enot, ki doda opisane vmesnike (in hkrati še bralnika za pomnilniške kartice SD in MicroSD), je na Kickstarterju nabrala skoraj dva milijona dolarjev. Naprava, imenovana HyperDrive, se priključi neposredno v dva vmesnika USB-C na prenosnikih MacBook Pro, prinaša pa Thunderbolt 3, USB-C, dva USB 3.0, izhod HDMI (do 4K) in bralnika za omenjeni pomnilniški kartici. Na Kickstarterju je veljala 69 dolarjev (brez poštnine), zaradi velikega zanimanja so sprožili še prednaročila na Indiegogo. Je pa omejitev omenjene enote ta, da sta priključka, s katerima jo povežemo s prenosnikom, na fiksnih pozicijah, kar pomeni, da bomo za uporabo z morebitnimi prenosniki v prihodnosti si morali omisliti še kak dodatni kabel ali dva.

Glede na popularnost omenjene enote lahko sklepamo, da so tudi novi prenosniki našli veliko uporabnikov. Je pa na voljo res veliko različnih adapterjev in razširitvenih enot različnih proizvajalcev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji