Objavljeno: 6.11.2017 01:00

Razer Phone, telefon za ljubitelje iger

Podjetje Razer, znano po namiznih in prenosnih računalnikih optimiziranih za ljubitelje iger, je predstavilo svoj prvi mobilni telefon, seveda optimiziran v prvi vrsti za igre. Gre za zmogljiv telefon s 5,7-palčnim zaslonom narejenim s tehnologijo IGZO, ki zmore ločljivost 1.440 x 2.560 pik. Razer Phone je prvi telefon, ki podpira frekvenco osveževanja 120 Hz, kar zagotavlja izredno mehko premikanje slike tudi v najbolj zahtevnih igrah. Toda kvaliteta zaslona se odraža tudi pri vsakdanjem delu s telefonom, že pri navadnem premikanju vsebine spletne strani.

V nasprotju z današnjo modo, kjer imajo vrhunski telefoni zaslone premaknjene do samih robov ohišja, ima Razer Phone nad in pod zaslonom kar precejšen kos ohišja. To ni slučaj temveč zavestna odločitev proizvajalca, ki trdi, da je na ta način laže držati in upravljati telefon med igranjem. Obenem pa so ta prostor izkoristili za par odličnih zvočnikov, ki podpirajo tehnologijo Dolby ATMOS in so certificirani THX. Ohišje je povsem kovinsko in oglato, kar daje telefonu samosvoj videz, a tudi večjo trdnost.

Kot bi lahko pričakovali od podjetja Razer, je v telefon vgradil same vrhunske komponente. Procesor je Snapdragon 835, osnovni pomnilnik pa je velik kar 8 GB. Interni pomnilnik Flash je velikosti 64 GB, kar lahko razširimo s karticami microSD. Vgrajena sta dva fotoaparata z 12 in 8 milijoni pik, tu pa so še vmesniki Wi-Fi (do 802.11ac), bluetooth 4.2 in NFC. Vgrajen akumulator zmogljivosti 4.000 mAh zagotavlja po navedbah proizvajalca celodnevno delo.

Razer Phone z operacijskim sistemom Android 7.0 Nougat stane v ZDA 699 dolarjev, kar je razmeroma ugodno glede na vgrajene tehnične lastnosti. Še zanimivost, Razer Phone je zasnovan na projektu Nexbit Robin, ki ga je Razer kupil pred časom. Med obema izdelkoma so velike razlike, čeprav se nekatere značilnosti (oglatost ohišja) ponavljajo tudi pri novincu.

3zSsIhOkMgo

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji