Objavljeno: 31.3.2015 01:00

Prvi programi za Apple Watch

Malo pred začetkom prodaje svoje prve pametne Watch, ki se prične 24. aprila, je Apple objavil spisek prvih aplikacij, ki bodo na voljo za to platformo. Spisek je zanimiv tudi zato, ker ponazarja, kakšne storitve pravzaprav lahko pričakujemo od pametnih ur v bodoče.

V prvem valu bo na voljo 24 dodatnih programov, ki bodo dopolnjevali funkcionalnosti, ki so v osnovi vgrajene v uro. Air Canada in avstralski Qantas bosta denimo omogočala prenos letalskih kart, na uri pa bosta prikazovala tudi točne čase za vkrcanje na let. Starwood bo s pametno uro omogočal odklepanje hotelskih sob. TransitApp bo omogočal prikaz urnika odhoda avtobusa ali podzemne železnice na lokaciji, kjer je uporabnik, na začetku v 75 izbranih mest po svetu.

Seveda je tu tudi niz aplikacij, za katere bi pričakovali, da bodo našli mesto na pameti uri. Evenote in Things omogočata prikaz spiska opravil in zapiskov. New York Times in Wall Street Journal bosta ponujala sveže novice. Kar nekaj programčkov omogoča spremljanje športnih rezultatov, na začetku predvsem za ameriške in angleške športe in prizorišča. Twitter bo poskrbel za prikaz in vnos kratkih sporočil.

Najdemo tudi nekaj zanimivosti. AliPay je kitajska različica plačilnega sistema, ki ga na Kitajskem uporablja že okoli 300 milijonov ljudi. Babel bo omogoča učenje in prevajanje med v tuje jezike. Expedia bo nudila zanimivosti in napotke za turiste. Za nameček bomo lahko na uri spremljali kuhinjski recept dneva in celo skicirali na malem zaslonu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji