Objavljeno: 23.7.2014 09:00

Prihodnji teden beta OS X Yosemite?

Kot so poročali na dverih 9to5Mac, bo Apple menda že prihodnji teden izdal javno beta različico novega operacijskega sistema OS X 10.10, imenovanega tudi Yosemite.

Pri tem so citirali neimenovane dobro obveščene vire iz podjetja, a so pri Applu tudi že na svoji konferenci za razvijalce pred mesecem dni napovedali, da bodo zgodnje različice Yosemite kmalu na voljo za preizkus širši javnosti.

V podjetju javnih bet ne izdajajo ravno pogosto, nazadnje so prihajajoči operacijski sistem na ta način predstavili davnega leta 2000. Prav zaradi pomanjkanja tovrstne prakse so nekoliko otežena ugibanja analitikov, kdaj bo na voljo končna različica, zato se lahko opirajo le na lanskoletni tempo predstavljanja njihovih novosti, po katerem bi Yosemite med uporabnike prišel v sredini letošnjega oktobra.

Apple je sicer pred dnevi izdal četrti predogled za razvijalce oz. t. i. developer preview prihajajočega operacijskega sistema, česar pa so deležni le tisti, ki poravnajo letno članarino. Kot je razbrati iz spletnih komentarjev, pa četrta različica še zdaleč ni nared za izid.

Uporabniki Macov, ki bi želeli preizkusiti novost in so svojo napravo že nadgradili na OS X Mavericks, se lahko registrirajo na tej povezavi, vendar pohitite, saj bo priložnost dobil le prvi milijon uporabnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji