Objavljeno: 21.7.2017 09:00

Prenova Nokie v Sloveniji

V aktualni številki Monitorja si lahko preberete preizkus obnovljene Nokiine legende, telefona 3310, v kratkem pa pričakujemo tudi prve testne modele Nokiinih telefonov z operacijskim sistemom Android, ki so v resnici tista prava karta, na katero igra »nova Nokia«.

No, Nokia je danes v resnici podjetje, ki se ukvarja le s telekomunikacijami, pravico do imena Nokia na telefonih pa je pridobilo podjetje HMD Global, ki so ga ustanovili bivši Nokiini zaposleni; same telefone pa izdeluje tajvanski Foxconn.

Da so spremembe področju, kjer je finski velikan še leta 2007 obvladoval več kot polovico svetovnega tržišča, tektonske, se kaže tudi na nižjih nivojih – kot poroča portal Siol.net, je Teleray, dolgoletni slovenski zastopnik za telefone Nokia, po novem v lasti češkega podjetja TCCM. Regionalni distributer telefonov Samsung, HTC, Meizu, in CAT je tako v Sloveniji prevzel tudi ime Nokia. Teleray je imel sicer še leta 2007 52 milijonov evrov prometa, v treh letih jim je promet padel za 85%, trenutno pa so bili le na osmih milijonih, saj so jim v programu ostali le Microsoftovi »umirajoči« telefoni Lumia.

Teleray Servis, nekoč del podjetja Teleray, je letos že odkupil slovenski konkurent, podjetje Emonagram

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji