Objavljeno: 21.10.2013 01:00

Prenosnik Lenovo z Androidom

Najbrž je bilo neizbežno, da je operacijski sistem Android našel pot tudi med običajne prenosnike. Lenovo je tako uradno predstavil prenosnik A10, ki ima za operacijski sistem Googlov Android 4.2 (Jelly Bean). Računalnik temelji na procesorju Rockchip RK3188 Cortex-A9 s štirimi jedri in taktom 1,6 GHz, ki skrbi tudi za grafiko.

Pomnilnik je lahko velik 1 ali 2 GB, na voljo pa so modeli z 16 GB in 32 GB Flash RAM. Če to ni dovolj, je možno pomnilnik razširiti s karticami microSD z velikostmi do 64 GB. Zaslon je 10,1-palčni s podporo za dotik in ločljivostjo 1366 x 768 pik. Posebnost je način vpetja, tako da ga možno zavrteti za 300 stopinj in lahko tipkovnico spremeni v podnožje oziroma stojalo.

Celota tehta manj kot kilogram, kljub temu pa akumulator zadostuje za skoraj 9 ur neprekinjenega dela. Glede razred naprave je vmesnikov precej: 2 x USB, microUSB, microHDMI, video kamera, streo zvočniki. Lenovo je pustil prostor tudi za kartico SIM, kar pomeni, da lahko računamo na omrežno povezljivost 3G, poleg standardnega vmesnika Wi-Fi.

Lenovo A10 prihaja v prodajo že konec oktobra, v Evropi pa ga je že mogoče rezervirati za ceno 250 evrov.

http://www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji