Objavljeno: 10.6.2008

Posebna poletna številka Monitorja - Mobilni Monitor

Lansko poletje smo se pri Monitorju temeljito lotili tržišča digitalnih fotoaparatov, letos pa smo pod drobnogled vzeli prav vse, kar potrebujemo za svoje mobilno življenje. Od naprednih, pametnih telefonov, do dlančnikov ter seveda prenosnih računalnikov. Prav ti so v zadnjem letu postali nepogrešljiv del našega vsakdanjika, bodisi v službi, pri študiju, ali preprosto takrat ko nimamo nič drugega za početi kot le ogledati si kak film.

V poplavi oglasov za cenovno ugodne, a strojno zmogljive prenosnike dobivamo tudi na uredništvo vse več vprašanji, kaj »se splača« in kaj ne. Je res pomembna tista razlika nekaj mega ali giga hertzov? Je bolje gledati majhne, dvanajst palčne prenosnike, ali za nižjo ceno bolj običajne, manj prenosljive petnajst palčne? Ali sploh še potrebujemo navadni namizni računalnik? Mogoče pa bi ga lahko zamenjali z velikim, 17-palčnim prenosnikom, saj bi bilo priročno da ga občasno tudi kam premaknemo.

Če prenosnik že imate, si lahko preberete vse o delu na daljavo. Tako se boste znali s plaže s prenosnikom in telefonom povezati na službeno omrežje ali domači računalnik, ne da bi ob tem kdo pomislil, da ne sedite za domačim računalnikom.

Drugi imajo seveda raje elektronsko pošto ter dostop do interneta kar v žepu. Mobilni telefoni, dlančniki, ter naprave, ki so nekje med enimi in drugimi, se prodajajo v različnih akcijskih paketih, kjer nam operaterji obljubljajo vse višje hitrosti prenosa podatkov za vse manjše cene. A kako težavno je vse to spraviti v delovanje, katere programe uporabiti, kateri uporabniški vmesniki nam bodo povzročali sive lase in katere bomo takoj vzljubili?

Vse to in še več si lahko preberete v Mobilnem Monitorju, ki je že na prodajnih policah.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji