Objavljeno: 5.7.2017 10:00

Photobucket s spremembo pogojev uporabe povzročil nemalo težav

Spletišče Photobucket je izredno priljubljeno za brezplačno hrambo fotografij, zaradi spremembe pogojev uporabe pa so povzročili kar nekaj hude krvi med svojimi uporabniki. Konkretno so za fotografije, ki so hranjene pri njih a se jih uporablja na drugih straneh, začeli računati.

Veliko takih primerov se najde na spletnih straneh Ebay in Etsy, kjer uporabniki fotografije izdelkov, ki jih prodajajo, naložijo na Photobucket (fotografije tam torej gostujejo), nakar jih s povezavo vključijo v Ebay.

Pri podjetju za možnost gostovanja fotografij, ki se vključujejo na drugih straneh, po novem računajo 399 ameriških dolarjev, gostovanje na sami strani pa ostaja brezplačno. Photobucket ima sicer čez 100 milijonov uporabnikov in čez 15 milijard fotografij, sprememba v pogojih pa je bila za marsikaterega uporabnika veliko presenečenje. Pred dobrim tednom so uporabnike sicer obvestili, da se pogoji uporabe spreminjajo, a ta obvestila večina uporabnikov tako ali tako ignorira – vsaj dokler se niso namesto njihovih fotografij pojavili napisi, da morajo nadgraditi Photobucket račun.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji