Objavljeno: 20.8.2017 01:00

Pametni merilnik

Mladi startup z imenom Instrumments obljublja precej natančnejše, bolje organizirane in celo bolj zabavne meritve dolžine, kot to danes počnemo s klasičnimi merilnimi trakovi. Njihov izdelek s preprostim imenom 01 na prvi pogled zgleda kot pisalo, vendar se v njem nahaja precizna merilna naprava, ki zna izmeriti dolžino z natančnostjo 0,1 milimetra.

To dosegajo z patentiranim magnetnim tipalom, ki skupaj s parom drobnih kolesc omogoča preprosto premikanje merilnika po površini, od začetka do konca meritve. Za natančnejše določanje robov j v pomoč droben laserski žarek. Posebnost merilnika 01 je ta, da zna preprosto meriti tudi dolžine na nepravilnih površinah, denimo ukrivljenih površinah avtomobilskih vrat.

Merilnik v realnem času prenaša podatke na mobilni telefon, kjer lahko uporabnik odčita podatke. Še več, v primeru nepravilnih površin zna celo narisati obliko površine, ki je bila izmerjena. Avtorji sicer poudarjajo, da ta pretorska upodobitev še ni dovolj natančna za precizno umeščanje izmerjenih delov, vendar predstavljajo enostaven in razmeroma natančen odčitek tam, kjer je to bilo danes nemogoče ali zelo težavno meriti.

Podjetje je 01 izdelalo s pomočjo prispevkov v spletnem pospeševalniki INdiegogo, kjer so zbrali 488 tisoč dolarjev zagonskih sredstev, 394% več od zahtevanega. Merilnik, ki ga lahko z dodatki spremenimo tudi v kemični svinčnik, navaden svinčnik ali pisalo za mobilno napravo, je že mogoče kupiti za ceno 127,5 evrov.

OLpEFJ6TECw

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji