Objavljeno: 25.9.2013 01:00

Osvežitev za Apple iMac

Apple je nekoliko presenetljivo in brez kakih posebnih napovedi prenovil družino osebnih računalnikov iMac, kjer je največja novost četrta generacija Intelovih procesorjev s štirimi jedri, sicer znani po delovnem imenu Haswell.

Osnovni iMac ima zdaj najnovejši procesor Core i5 s taktom 2,7 GHz, grafični pospeševalnik Iris Pro in 21,5-palčni zaslon. Na vrhu ponudbe je model s 27-palčnim zaslonom, procesorjem s taktom 3,4 GHz in grafiko Nvidia GeForce 700. Ta model je okoli 40 % zmogljivejši od predhodnika. Komur tudi to ni dovolj, si lahko omisli posebno nadgradnjo s procesorjem Core i7, grafiko GeForce GTX 750M in kar 4 GB velikim grafičnim pomnilnikom.

Vsi modeli so dobili podporo za omrežja Wi-Fi 802.11ac in hitrejše enote SSD velikosti do 1 TB. Kupci lahko še naprej računajo na hibridne pomnilniške enote (klasičen disk in enota SSD kot medpomnilnik) Fusion Drive in sicer v velikostih med 1 in 3 TB. Osnovni model ima seicer 8 GB RAM in 1 TB velik klasičen disk.

Cene osnovnih modelov se pričnejo pri 1.300 dolarjih, kar naraste na osnovnih 2.000 dolarjev, če se odločimo za najzmogljivejši osnovni model (brez nadgradenj in doplačil).

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji