Objavljeno: 11.2.2016 01:00

Olimpijske igre v navidezni resničnosti

Samsung in mednarodni olimpijski komite (MOK) sta sklenila sporazum, s katerim bodo izbrani dogodki na bližajočih mladinskih olimpijskih igrah v Lillehammerju (od 12. do 21. februarja 2016) posredovani kot video posnetki v prostorski tehniki, ki jih bodo uporabniki lahko spremljali s prikazovalniki Gear VR.

Gledalci po celem svetu bodo lahko s pomočjo prikazovalnika, ki uporablja združljivi pametni telefon Samsung, spremljali neposreden prenos otvoritvene slovesnosti MOI v Lillehammerju, ki bo 12. februarja. Na voljo bodo tudi video posnetki v VR s tekmovanj v zimskih športih in športni vrhunci dneva.

Za snemanje bo Samsung verjetno uporabil svoje nove, še ne uradno najavljene prostorske video kamere, ki zagotavljajo panoramske posnetke dogajanja. Na prizorišču mladinskih olimpijskih bodo na različnih lokacijah postavljeni tudi trije studii Samsung (VR bus, VR postavitev za fotografiranje in VR postaja), kjer bodo lahko obiskovalci in športniki testirali najnovejše mobilne naprave Samsung ali pa se s pomočjo naprave Gear VR potopili v virtualno resničnost.

To bo prvič, da bodo olimpijske igre na ogled v virtualni resničnosti, kar bo gledalcem po celem svet omogočilo edinstveno izkušnjo olimpijskega duha in občutek, da so postavljeni sredi samega dogajanja v Lillehammerju. Ob dobrem odzivu si lahko obetamo podobno pokrivanje dogajanja tudi na prihodnjih športnih dogodkih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji