Objavljeno: 30.8.2013 01:00

Odštekani tiskalniki

Tiskalniki v današnjih časih ne sodijo ravno med najbolj vznemirljive elektronske naprave, vendar jih vsake toliko še vedno potrebujemo. Pri Samsungu menijo, da tudi v kombinaciji z mobilnimi napravami, v prvi vrsti telefoni. Povrh vsega skušajo s tremi prototipi, ki jih bodo prikazali na sejmu IFA v Berlini, vzbuditi zanimanje z nenavadnimi oblikami in prav tako nenavadnimi zmožnostmi.

Prvi predlog je tiskalnik retro videza z delovnim imenom Indie, ki je obenem še priklopna postaja za telefon in hkrati tudi – zvočnik. Tako da se nam obetajo glasbene note, ki bodo prikrile tiskanje ali pa tolažilna glasba, ki uporabnik zamoti ob črnih mislih na stroške tiska. Kdo ve, morda pa lahko idejo proglasimo za varčevalnik prostora, neke vrste naprave vse-v-enem novega tipa.

Drugi prototip je bolj konvencionalen po funkcijah in bolj nenavaden po obliki. Imenujejo ga Wave (val), čeprav ima bolj malo skupnega z valovi in je bolj podoben ovalnemu ploskemu optičnemu bralniku, kot tiskalniku. Zopet pa gosti telefon in brez težav natisne vsebine iz njegovega pomnilnika.

Tretji prototip je tudi precej utrgan. Z njim ciljajo na tiste, ki se jim zdijo črno-beli izpisi tipičnih (laserskih) tiskalnikov dolgočasni. Zato lahko v tiskalnik poleg črne kartuše vgradimo še drugo izbrane barve (rdečo, modro, rumeno) in imamo celoten izpis – v drugi barvi. Na primer vse v rdeči ali kombinaciji rdeče in črne. A je tako bolje? Kdo bi vedel. Spominja pa na stare čase pisalnih strojev, ko se je izsušil črni del traku in si lahko besedilo dokončal samo s tistim, kar je preostalo – rdečim delom traku). Ah, ti stari dobri časi.

http://www.samsung.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji