Objavljeno: 23.9.2013 01:00

Nvidia Tegra Note

Nvidia je razkrila svojo novo referenčno tablico z imenom Tegra Note. V nasprotju s pričakovanji javnosti izdelek ne bodo tržili pod lastno blagovno znamko, temveč bodo v različnih regijah v ta namen uporabili strateške partnerje z že uveljavljenimi prodajnimi kanali.

Tablica Tegra Note ima 7-palčni zaslon IPS z ločljivostjo 1280 x 800 pik, še bolj pomembno pa je, da temelji na platformi Tegra 4. Ta je sestavljena iz 4+1-jedrnega procesorja Cortex-A15 (peto jedro je energijsko nadvse varčno) in grafičnega pospeševalnika GeForce, ki ga sestavlja kar 72 jeder. Dovolj, da bo tablica najbrž najzmogljivejša na področju iger.

Tegra Note bo na voljo s 16 MB Flash RAM in režo za kartice microSD, dvojno video kamero (5 milijonov pik in notranja z ločljivostjo VGA) ter izhodom HDMI. Video kamera uporablja tehnologijo Chimera, ki med drugim omogoča snemanje počasnih posnetkov s hitrostjo tja do 100 slik na sekundo. Posebnost sta zvočna tehnologija Nvidia PureAudio in predvsem priloženo pisalo Nvidia DirectStylus.

Nvidia ni dizajnirala le strojne platforme, temveč tudi celotno programsko platformo, vključno s podporo za brezžično posodobitev (OTA) vgrajenega operacijskega sistema Android in priloženih programov prek lastnega spletnega servisa.

Nvidia navaja ceno 200 dolarjev, vendar končno ceno prepuščajo partnerjem, tako da utegnemo v trgovinah srečati še nižje cene. Partnerja v Evropi sta ruski Oysters in Zotac drugod pa še EVGA, PNY, Xolo, Colorful in Shenzhen Homecare Technology.

http://www.nvidia.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji