Objavljeno: 19.2.2018 13:30

Novosti iOS 12 in 13

Kot poroča Bloomberg, so se pri Applu odločili, da bodo z nadgradnjami svojih operacijskih sistemov manj hiteli kot do sedaj. Programerjev ne bodo več toliko priganjali in na ta način zagotovili večjo stabilnost popravkov. Nekatere že napovedane novosti iz prihajočega iOS 12 bodo tako izpadle v iOS 13.

Zaenkrat velja, da bo iOS 12 prinesel možnost izvajanja aplikacij za iPhone in iPad na Macih, novo orodje Digital Health, s katerim bodo starši lahko preverili koliko časa njihov otrok presedi za telefonom, podporo za animirane emojije tudi v aplikaciji FaceTime, odklepanje z obrazom tudi na (novih) iPadih, večigralnost na igrah z nadgrajeno resničnostjo (AR), nov način prenosa fotografij na iPad, nadgrajeno upravljanje načina Ne moti, in novo integracijo pomočnici Siri v iskalnik.

Za iOS 13 pa so napovedani nov osnovni zaslon iPhone/iPad in CarPlay in nadgrajena aplikacija Photos, ki naj bi znala predlagati katere fotografije so vredne ogleda. V trinajstki naj bi luč sveta  ugledale tudi večopravilne novosti na iPadu, denimo možnost dela z več zavihki v isti aplikaciji.

Skratka – počasi(neje) se daleč pride, pravijo pri Applu.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji