Objavljeno: 11.6.2014 07:30

Novost pri zvočnih knjigah

Zvočne knjige, oz. knjige, ki jih poslušamo, namesto beremo, pri nas nikoli niso zaživele, v ZDA pa so zelo priljubljene. Predvsem zaradi tega, ker se ljudje tam veliko dlje vozijo v službo, čas pa si zapolnijo s knjigami, ki jim jih predvaja radio (MP3) oz. v zadnjem času pa kar e-bralnik oz. telefon. Amazon je v zaradi tega že leta 2008 kupil podjetje Audible, ki se je specializiralo za izdajo zvočnih knjig, vendar ga ni resneje integriral v svojo ponudbo. Leta 2012 je uvedel sinhronizacijo prebranih in poslušanih knjig (t.i. Whispersync for Voice), ki je delovala le na tablici Kindle Fire, leto kasneje pa je lastnikom knjig ponudil popust pri nakupu iste knjige v zvočni različici.

Tokratna novost je nadgradnja aplikacije Kindle na sistemih Android in iOS, ki omogoča tako branje kot poslušanje knjige, predvsem pa hiter preklop iz ene različlice v drugo. Pri čemer seveda se seveda ohranja nazadnje »prebrana« pozicija.

Če se boste kdaj preselili v ZDA in se dolgo vozili do službe, veste kaj si morate namestiti na svoj telefon.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

mirze | 11.6.2014 | 11:16

Veliko slovenskih knjig so v zvočno obliko prenesli v knjižnici za slepe in slabovidne - žal pa ta knjižnica ni dostopna dobro videčim.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji