Objavljeno: 18.5.2013 01:00

Novi programi za Google Glass

Google Glass je dobil na konferenci I/O nov nabor programov, med katerimi so sama zveneča imena. Za novo platformo so svoje prve namenske programe pripravili Facebook, Twitter, Evernote, Tumbler, prebirati pa je možno tudi novice družbe CNN in prispevke revije Elle.

V večini primerov gre za poenostavljene funkcije, ki omogočajo, da v kombinaciji s spletnimi storitvami uporabljamo najboljše lastnosti pametnih očal. Skoraj v vseh primerih novih programi omogočajo zajem fotografij in njihovo hitro objavo v družabnih omrežjih (Twitter, Facebook, Google+) oziroma shrambo v beležnico (Evernote).

Z novim programom zna Glass prikazati nove objave ali komentarje povezane z uporabnikom v omrežju Twitter. Če ga povežemo s funkcijo Glass Timeline, zna program za beležnico Evernote na zaslonu očal prikazati zapiske, denimo spisek živil za nakup v trgovini. Program televizijske hiše CNN zna prikazati pomembne novice.

Videti je, da je Google Glass kljub nekaterim kritikam požel precej zanimanja tudi med velikimi ponudniki storitev in to še preden so pametna očala na voljo širšim množicam.  Google napoveduje, da bo za novo platformo na voljo cel kup zanimivih programov na dan, ko bodo začeli s prodajo. Bo pa ta na vrsti šele nekje v letu 2014.

http://www.google.com/glass/start/what-it-does/

https://plus.google.com/+projectglass/posts

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji