Oglasno sporočilo

Novi Monitor

Objavljeno: 30.1.2018 07:00

Danes je izšla nova številka Monitorja, najpomembnejša tema te številke pa je afera, imenovana »Procesor Gate«, torej varnostne pomanjkljivosti Meltdown in Spectre. Gre za resni varnostne luknje, ki so prisotne v praktično vseh novih procesorjih.

V zadnjem mesecu se o tem veliko piše, objavljeno je bilo veliko varnostnih popravkov, a se težav okoli teh pomanjkljivosti še nekaj časa ne bodo končale. Pišemo sicer o večjih tehnoloških škandalih, ki so se v računalništvu pojavili v zadnjih nekaj desetletjih, izčrpno pa pišemo tudi o obeh omenjenih varnostnih luknjah.

V prvem mesecu letošnjega leta se je dogajanje okoli bitcoina nekoliko umirilo, vrednost se je od vrhunca že nekoliko spustila. Marsikdo je sicer zamudil tisti glavni dvig pri bitcoinu, a so zato toliko zanimivejše alternativne kriptovalute, kjer se lahko najde kakšno novo zvezdo. Tokrat pišemo o najbolj perspektivnih, seveda pa tudi o tem, kje in kako jih kupiti in menjavati. Lotili smo se tudi vprašanja, koliko energije zares porabi omrežje (predvsem rudarjenje) bitcoina.

Med preizkusi omenimo zanimiva nova letalnika podjetja DJI, zmogljivi DJI Mavic Pro in nekoliko manjši (in cenejši) DJI Spark. Oba ponujata veliko, sploh tistim, ki jih zanima fotografija in zajem videa iz zraka. Preizkusili smo tudi nekaj zmogljivih pametnih ur – novi Applov Watch 3, prva jabolčna ura z vgrajenim modulom za mobilne podatke, ter Samsungov Gear Sport, ura, ki cilja na bolj športno naravnane.

Med nenehnimi preizkusi najdemo nekaj zanimivih novih telefonov manj znanih proizvajalcev, vsi ponujajo razmeroma veliko po zelo ugodnih cenah. Preizkusili smo tudi nekaj novih prenosnikov, po daljšem času pa smo naredili manjši preizkus laserskih barvnih večopravilnih tiskalnikov.

V tokratni prilogi Monitor Pro pišemo o korenitih spremembah na področju elektroindustrije, od vse močnejše uveljavitve obnovljivih virov do sprostitve našega trga z električno energijo.

Kot vedno, je tudi v tej številki še veliko preizkusov, mnenj, novic in vsega ostalega.

Naslednja številka izide v torek, 27. februarja.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPad: www.monitor.si/monitor_ipad

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki