Objavljeno: 25.3.2014 07:00

Novi Monitor

Po daljšem času smo se ponovno lotili najpomembnejši del vsakega računalnika – njegov procesor. V novi številki revije si lahko preberete, kako se izkažejo novi procesorji različnih cenovnih segmentov tako od Intela kot od AMDja. Preizkusili smo 16 različnih modelov, ki se po ceni gibljejo od 36 pa vse do 275 evrov.

Naslovna tema revije je sicer bolj poljudna, pišemo pa o robotiki oziroma robotih. Od vojaških pa do industrijskih, obdelali smo tudi naprave za uporabo v vsakdanjem življenju – tudi takih, ki so namenjeni le igri.

Na preizkusu smo imeli ta mesec kar nekaj zanimivih naprav, največ pogledov je bil v našem laboratoriju deležen novi Applov namizni računalnik Mac Pro. Zelo zanimiv je tudi LGjev ukrivljeni telefon imenovan G Flex, omeniti velja tudi Intexov telefon Aqua Octa, ki ima kar osem procesorskih jeder.

Malokdo razmišlja, kako se podatkovni promet pretaka po spletu, v tej številki si lahko preberete vse o kablih, ki globoko pod morskimi gladinami prenašajo podatke. Sistem slabih 300 kablov skupne dolžine prek 800.000 kilometrov je bil zasnovan presenetljivo dolgo nazaj, se pa redno izboljšuje in razvija.

Administratorjem je namenjen članek o nadzorovanju IT infrastrukture, v katerem smo preizkusili nekaj najbolj priljubljenih orodji za učinkovit pregled nad dogajanjem v mreži. Dotaknili smo se sedem orodji, kjer je nekaj brezplačnih in nekaj plačljivih.

Seveda je v reviji še polno različnih preizkusov, mnenj, novic in nasvetov. Naslednja številka izide konec aprila, članki preteklih številk pa so na voljo v našem arhivu.

Monitor lahko berete tudi:

  • na telefonih in tablicah Android in iOS,
  • lahko pa si ga preberete tudi v spletni različici in 
  • lahko ga prelistate v našem listalniku (če zakupite spletni dostop, je slednji v polni ločljivosti).
  • Seveda so vse dosedanje številke revije brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji