Objavljeno: 23.4.2013

Novi Monitor   

V novi številki Monitorja smo se posvetili velikim, 17 palčnim prenosnikom. Ti modeli ponujajo zmogljive procesorje in grafične kartice, hkrati pa tudi "težavnost" (no, maso) in splošno okornost. So pa koristni kot mobilna alternativna namiznim računalnikom.

Preizkusili smo tudi izredno zanimiv Blackberryjev telefon Z10 – gre za prvega Blackberryja nove generacije, ki na svojih ramenih nosi kar veliko breme. Podjetje Blackberry je namreč v zelo slabem položaju in išče možnost za boljšo prihodnost. Med telefoni smo preizkusili še Samsungov pogled na sistem Windows Phone 8, model Samsung ATIV S, zanimiv pa je tudi cenejši telefon Android z velikim zaslonom, Yarvikov Ingenia Synchro. Priporočamo tudi opis dveh TV sprejemnikov DVB-T, ki omogočata ogled televizijskih kanalov na tablicah in pametnih telefonih.

Samosvoja naprava, ki je prišla v naš laboratorij, je Googlov prenosnik Chromebook Pixel. Gre za prenosnik z naravnost fantastičnom zaslonom, zaradi katerega je tudi relativno drag. Ponuja kar nekaj posebnih oblačnih možnosti, kar se za računalnik iz Googlovih rok tudi spodobi. Je pa v resnici le pisalni stroj.

Zahtevnejšim fotografom bo vsekakor zanimiv članek, kjer primerjamo programe za obdelavo fotografij RAW. Ob bok smo postavili DxO Optics Pro 8, Capture One 7 in Lightroom 4 – za primerjavo pa še Nikonov ViewNX2, ACDSee 15 in brezplačna Picasa 3 ter Zoner Photo Studio 15.

Kot ste do sedaj po vsej verjetnosti opazili, smo tudi prenovili našo spletno stran - o tem, kako smo se lotili prenove s tehničnega stališča pa si lahko preberete v obsežnem članku.

V novi številki je seveda še ogromno člankov, po dolgem času smo se spet dotaknili Linuxa (konkretno njegovih namizji), kot vedno pa najdete v reviji še veliko novic, mnenj, nasvetov in vsega ostalega.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji